Nyhetsbrev – November 2023

Ekonomi, budget och avgiftshöjningar

Styrelsen har arbetat och fastställt budget för 2024. Som vi befarat så har kapitalkostnader (räntekostnader) ökat kraftigt jämfört med föregående år.

Räntan har höjts från under 1% till ca 4,5 % vilket gjort att föreningens marginaler minskat avsevärt. För att dämpa de ökade räntekostnaderna har en extra amortering på 2,5 Mkr gjorts under hösten 2023. De likvida medel som föreningen befogar över uppgår till ca 2,4 Mkr. Summan av föreningens lån uppgår till ca 32,5 Mkr.

För att kunna behålla föreningens ekonomi i balans och täcka kostnader för löpande verksamhet har styrelsen fattat beslut om att höja avgiften med 5% från och med den 1 januari 2024.  Styrelsen bevakar dock ekonomiläget fortlöpande och utesluter inte ytterligare avgiftshöjningar under det kommande året.

Tips inför jul- nyår

  • Skaffa brandsläckare
  • Kolla batterierna i brandvarnarna
  • Iaktta försiktighet med levande ljus
  • Stäng ej helt av termostaterna eller fjärrvärmeväxlare om ni är bortresta.
  • OBS! Fyrverkerier får ej skjutas av från föreningens mark (gäller både trädgårdar och innergårdar samt parkeringsplatser), vid t.ex. nyår, valborg etc. då det finns brandfara och även risk att fyrverkerierna kan orsaka både personliga och materiella skador. I övrigt gäller Halmstad kommuns regler.
  • Många inbrott sker under denna årstid så se över lägenhetens lås/skydd och meddela grannar ifall du ska resa bort. Vid kortare frånvaro lämna gärna belysningen på, helst med timer.
  • När julen är slut och det är dags att kasta ut julgranen så lämnas dessa till återvinningsstation i stället för i våra soprum.

Övrigt

Välkomna att kontakta styrelsen om du har synpunkter eller frågor som rör föreningen. Enklaste vägen för kommunikation med styrelsen är via e-post till brffiskekroken@gmail.com. Läs även ”Handbok och ordningsregler för boende i Brf Fiskekroken” som finns på vår hemsida.

 

Vi i styrelsen önskar dig och din familj en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År!